SZÉLESKÖRŰ KOMPOSZTÁLÁST NÉPSZERŰSÍTŐ PROJEKT

By | 2014-01-03

 

széchenyi

 

 

 

 

 

 

Science Consulting Kft.

 

Sajtóközlemény

SZÉLESKÖRŰ KOMPOSZTÁLÁST NÉPSZERŰSÍTŐ PROJEKT”

KEOP-6.2.0/A/11-2011-0275

 

 

Monostorpályi, Szihalom, Dormánd és Abádszalók községekben komposztálást népszerűsítő mintaprojekt valósult meg a Science Consulting Kft. szervezésében.

A projekt során összesen 290 db 1 m3-es felületkezelt tölgyfa komposztáló láda ingyenesen talált gazdára a települések lakosai között.

A Science Consulting Kft. pályázatot nyújtott be a Környezet és Energia Program keretében (KEOP) meghirdetetett „Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek – A komponens” elnevezésű pályázati felhívásra. A „Széleskörű komposztálást népszerűsítő projekt” című KEOP-6.2.0/A/11-2011-0275 szá­mú pályázaton 10 151 426 Ft Európai Uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a Kft., amelyhez még 5 % önerőt saját maga biztosította, így a projekt bruttó össz­költ­sé­ge 10 685 712 Ft lett.

 

Az akcióhoz csatlakozó önkéntes lakosok, a házuk körül ke­let­ke­ző, biológiailag lebomló hulladékot helyezhetik el a pályázat keretében ki­osz­tás­ra került komposztáló­edé­nyekbe, és készíthetnek belőle házi komposztot. A kom­posztálási folyamatot, az eszközök használatát ingyenes csoport­fog­lal­ko­zá­sok keretében tanulhatták meg a résztvevők. A csoportfoglalkozásokhoz kapcsolódóan, a komposztálási ismereteket összefoglaló kiadványok kerültek átadásra a résztvevők számára.

A Science Consulting Kft. elkötelezett híve a környezetvédelem­nek és a lakosság kör­nye­zet­tudatos szem­léletformálásának.

Jelen projekttel egyrészről széles célközönség számára történt meg a kom­posz­tá­ló ládák ingyenes kihelyezése, másrészről a házi komposztálás népszerűsítése egy­ben szemléletformálást is végrehajt, biztosítva ezzel a projekt fenntarthatóságát.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Komposztálási projekt 2014-2015″]

A képekért kattintson a logóra!