Pályázatírás

A 2021-2027. közötti időszak hatalmas változásokat hoz a pályázatokra alkalmas szervezetek életében. Megvizsgálva az Európai Unió költségvetési számainak változását az idő függvényében megállapíthatjuk, hogy várhatóan jelentősen több forrás áll rendelkezésre a következő 7 éves ciklusban, vagyis most kell pályázni.

De hogyan is építsünk fel egy pályázatot? A pályázatírás legfontosabb eleme a megfelelő pályázati terv elkészítése. A pályázó gazdálkodását, eddigi tevékenységét mérlegre téve meg kell vizsgálni azt, hogy mely pályázatokra alkalmas a szervezet. Szakértő kollégáink akár több mint 100 hasonló, sikeresen végigvitt pályázat „rutinjával” mutatják be az egyes pályázati lehetőségek előnyeit és hátrányait. Tisztában kell lenni azzal, hogy minden támogatásnak vannak vállalásai is, amit a tervezés legelső szakaszában mérlegelni kell. Egy nagyon jó eredmény a terv végén az is, ha kollégánk azt javasolja, hogy nem érdemes pályázni, mert túlzott megerőltetést jelentene a pályázat beadása. Sikerdíjjal dolgozunk, vagyis nem értékesítjük a pályázatokat, hanem valós tanácsadást nyújtunk.
Ezt követi a pályázat pontos eltervezése, a szükséges mellékletek összegyűjtése és a pályázat megírása. A beadás után gyakran elfordul hiánypótlás, amiben formai-tartalmi pontosításokat kell eszközölni. A nyertes projekt közzététele után történik meg a szerződéskötés és az előleg igénybe vétele, majd a szakmai-pénzügyi megvalósítás. Szintén fontos a záróbeszámoló, rendszerint ennek elfogadása után utalják a fennmaradó támogatási összeget.

AMIT NYÚJTUNK
Ingyenes pályázati tanácsadás – Mindig kiemeljük, hogy valós tanácsadást nyújtunk, nem egy értékesítési tevékenységet rejtünk el tanácsadás címszó alatt. Kollégáink az összes pontozásos EU-s pályázat esetében megvizsgálják, mekkora pontszámot érhet el a cég, vagyis nagy biztonsággal megmondható így, hogy nyer-e az adott pályázat. Ezt követően bemutatjuk az adott pályázat előnyeit és hátrányait, illetve hasonló pályázatokban szerzett tapasztalatokat is megosztunk Önnel. Kiemeljük, hogy az egyes pályázatoknak az adott pályázóra vonatkozó negatív oldalait is bemutatjuk (például egy milliárdos árbevételű cég számára nem ajánlott 4%-os árbevétel növekedés vállalása, viszont ugyanez egy tízmilliós bevételű cég számára nem jelenthet problémát), gyakran le is beszéljük a pályázót nehezen megvalósítható projektekről.
Kizárólag sikerdíjas pályázatírás – Ez sikerünk záloga, hiszen kollégáink munkaideje, utazási, szervezési, telefon, stb. költségek mind-mind felmerülnek a pályázat megírása során, vagyis tényleg a legjobb formánkat nyújtjuk azért, hogy az Ön pályázata nemcsak nyerjen, hanem megvalósítható is legyen – hányszor előfordul az, hogy a pályázó a pályázat elnyerésekor döbben rá, hogy mit is vállalt… Mi erre ügyelünk a legjobb, hogy ilyen ne történjen meg.

Sikerdíjas elszámolás készítés: A pályázati elszámolás elkészítése egy fontos – ha nem a legfontosabb – része a pályázati folyamatnak. Hányszor halljuk azt, hogy nem, vagy csak részben fizetik ki a támogatást. Kollégáink ebben segítenek, útmutatókat adnak, formailag ellenőrzik a projekt keretében létrejött dokumentációt azért, hogy az ellenőrzéseken ne merüljön fel probléma, a kifizetés 100%-os legyen.