Kérdése van? Hívjon minket! +36703120413

GINOP_Plusz-1.2.1-21-2021-00222

 

- a kedvezményezett neve: Science Consulting Projektmenedzser Korlátolt Felelősségű Társaság
- a fejlesztés tárgya:  Technológiai fejlesztés a Science Consulting Projektmenedzser Kft.-nél
- a szerződött támogatás összege: 66 764 794 Ft
- a projekt tartalmának részletes bemutatása: 
A Science Consulting Projektmenedzser Korlátolt Felelősségű Társaság egy tudásintenzív vállalkozás, 2008-as megalakulása során az akkor phd hallgató vezetője kutatási tevékenységére alapult. Nagy számú, külsős partnerek számára végzett kutatási projektben vett részt a cég sikeresen, ezen projektek eredménye 1 mrd Ft-ot meghaladó árbevételt generált a partnervállalkozásoknál. Ez idő alatt végig, évekig tervezte saját élelmiszeripari vállalkozás létrehozását. Az élelmiszeripari vállalkozás a Science Consulting Kft. keretein belül jött létre, amely célja a vendéglátásban a konyhai tevékenység központosítása, ezáltal a fajlagos személyi jellegű ráfordítások csökkentése, ami a fő kulcsa egy vendéglátóegység racionális működésének. Ezen tevékenység kulcsa a megfelelő sokkoló hűtés beépítése a technológiába (nem fagyasztás, ami biztosan változtat az élelmiszerek ízén), így kiterjeszthető a készételek szállítása akár az egész országra. A projekt folyamatos bővülést eredményezet a cég működésében, jelenleg szállít teljes Baranya megyébe, Kaposvárra és környékére, valamint a Balaton déli és északi partjára. 

2021.12.02. napján, az étterem átalakítására irányuló vállalkozási szerződés megkötésével megkezdte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül meghirdetett GINOP PLUSZ-1.2.1-21 kódszámú felhíváson nyertes pályázat megvalósítását. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A Társaság 66,76 millió Ft feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert technológiai fejlesztésre, 70%-os intenzitással. A projekt megvalósítása 2023.11.11-én befejeződött. 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében valósult meg, melynek során a Science Consulting Projektmenedzser Kft. az éttermi, mozgó vendéglátás tevékenységének technológia fejlesztése érdekében konyhatechnológiai eszközöket szerzett be. A cég az új eszközöket a 7400 Kaposvár, Martyn köz 2. sz. alatti megvalósítási helyszínen helyezte üzembe, egy regionális szinten elismert felszereltségű és kiemelkedő hatékonyságú konyhát kialakítva. A projekt keretében emellett sor került a vendéglő átalakítására (vendégtérből konyhai rész került kialakításra), raktárhelyiség kialakítására, riasztórendszer és sokkoló kamra kiépítésére, valamint 18 kW teljesítményű napelem rendszer is telepítésre került.

Kiemelkedő a beszerzett eszközpark, konyhai szigetek, 2 kiemelkedő teljesítményű sütő, összesen 3 sokkoló-hűtő, nagy kapacitású tároló hűtő került kialakításra, a konyha általános működéséhez szükséges eszközparkkal együtt. 

A projekt lehetőséget biztosított 2 fő munkavállaló kommunikációs képzésére is a megfelelő háttértudás biztosítása érdekében. 

A folyamatos fejlődés világosan látható, a bázisév létszáma 4 fő, míg jelenleg 25 fő a létszám, azonban folyamatos bővülés mellett várhatóan az év végére duplázódik.

A projekt által nyújtott támogatás hozzájárul a cég éttermi, mozgó vendéglátás tevékenységének fejlesztéséhez, a versenyképesség növekedéséhez, valamint a modernizációs folyamatokhoz és a fenntartható fejlődéséhez.

- a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2023.11.11.